20 Mart 2018 Salı

Isırgan Otu Tohumunun Faydaları

  •  Isırgan Tohumu Yağı 100 ml
  • Isırgan Otu Tohumunun Faydaları


    Isırgan otu birçok kişi tarafından can yakıcı bir bitki olarak bilinse de aslında doğru kullanıldığında son derece faydalı olabiliyor. Şifalı bitkiler arasında en önemlilerden biri olan ısırgan otunun yemeğinden, merhemine kadar birçok farklı tarifi ve kullanım alanı bulunuyor. İçeriğindeki demir, C, A, B, E ve bol D vitamini nedeniyle vücut için son derece faydalı olan bu bitkinin tohumunun da binbir farklı marifeti var. Damar tıkanıklığından iktidarsızlığa kadar birçok probleminizin çözümünü ısırgan otu tohumunda bulabilirsiniz. Biz de bu yazımızda ısırgan otunu nasıl ve hangi rahatsızlıklar için kullanabileceğinizi sizler için listeledik. Gelin yüzyıllardır kullanılan bu tariflere beraber göz atalım.

    1. İktidarsızlığın Çözümü Isırgan Otu Tohumunda


    Isırgan otu tohumu uzun zamanlardır bir afrodizyak olarak kullanılıyor. Kısa sürede etki göstermesi ve tamamen doğal olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Isırgan otu tohumunu ister tohum olarak aktarlardan alıp kendiniz öğütebilir isterseniz de öğütülmüş şekilde satın alabilirsiniz. Öğütülmüş Isırgan otu tohumunu, bal, yoğurt ya da pekmezle karıştırıp ufak bir kaşık kadar yemek gerekiyor. Aman dikkat, ısırgan otu tohumu son derece etkili bir bitkidir bu nedenle az miktarda kullanılması gerekir. Ayrıca herhangi bir sağlık sorununuz varsa tüketmeden önce doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

    2. Kanı Temizliyor


    Isırgan otu tohumunun faydaları bununla da bitmiyor. Kansızlık, kolesterol ya da demir eksikliği gibi hastalıklar için de ısırgan otunun faydalı olduğu söyleniyor. Kandaki zararlı maddeleri temizlediğine inanılan ısırgan otu tohumu antioksidan etki gösterip vücudunuzu adeta en içten temizliyor. Sigara ve soluduğumuz pis havayla kirlenen, kanın içerisindeki alyuvarların bile ısırgan otu tohumu ile temizlendiğini iddia edenler bile var.

    3. Cilt Problemleri ve Yaralar İçin Isırgan Otu Tohumu


    Özellikle ergenlik döneminde yağlanan cilt nedeniyle oluşan akneler ve iltihaplanmalar için ısırgan otu tohumunu kullanabilirsiniz. Sadece bu da değil iltihaplanmış ufak yaralar ve kesiklerin tedavisinde de yüzyıllardır ısırgan otu tohumu kullanılır. Ayrıca ciltte meydana gelen alerjik reaksiyonlarda ya da egzama gibi hastalıklarda da iyileştirici etkisi olduğu düşünülüyor. Tabi ki artık tıbbi bir yardım almadan ısırgan otu tohumuna başvurmak akıllıca bir tercih olmayacaktır. Öncelikle bir uzmana görünmekte her zaman fayda var.

    4. Kalp Ve Damar Tıkanıklarına İyi Geliyor


    Kandaki yüksek kolesterol miktarını düşürdüğüne inanılan ısırgan otu tohumu yukarıda da bahsettiğimiz gibi kanı temizliyor. Bu sayede kalp ve damarlarda meydana gelen tıkanmaların açılmasını da sağlıyor. Kanda ve damarlarda biriken fazla yağın ve iltihabın sökülmesini sağlayan bu mucizevi bitki, adeta uzun yaşamın sırrını bünyesinde barındırıyor.

    5. Ödem Söktürücü Özelliği de Var


    Az öncede bahsettiğimiz gibi ısırgan otu tohumu vücudunuzu içten temizliyor. Sadece kanınızı temizlemekle kalmıyor aynı zamanda vücutta biriken ödemi ve böbrekleri de temizliyor. İdrar söktürücü özelliği de olan bu bitki özellikle idrar yolu iltihaplanması gibi böbrek rahatsızlıklarının tedavisinde sıkça tercih ediliyor.

    6. Kan Şekerini Düşürüyor


    Isırgan otu tohumunun şeker hastalarının kanında enerjiye çevrilemeyen fazla şekerin atılmasına yardımcı olduğu da biliniyor.

    7. Sindirimi Düzenliyor


    Düzenli ısırgan otu tohumu kullanmak kabızlık gibi sindirim problemlerinin de çözümü oluyor. İçeriğindeki doğal maddeler sayesinde bağırsak hareketlerini düzenlediği gibi gaz giderici özellik gösteriyor ve bağırsakları temizliyor.

    8. Adet Düzenleyici Özelliği De Bulunuyor


    Belli dönemlerde her kadında olabilecek adet düzensizliğinin çözümü de ısırgan otu tohumundan geçiyor. Hormonlardan kaynaklanan düzensizliklerde ısırgan otu tohumu hormonlara iyi geliyor.

    9. Tansiyonu Düşürüyor


    Tansiyon rahatsızlığı kandaki basıncın artmasından kaynaklanıyor. Kanı temizleyen ısrıgan otu tohumu bu sayede kan basıncının düşmesini de sağlıyor ve tansiyon hastaları için şifa oluyor.

    10. Bağışıklık Sistemini Destekliyor


    Vücudunu mikroorganizmalara karşı savunan ısırgan otu tohumu adeta doğal bir antibiyotik. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan ısırgan otu tohumu hastayken burun tıkanıklığını açıyor, boğaz ağrısını hafifletiyor, balgam söktürücü olarak kullanılabiliyor ve soğuk algınlığının etkilerini azaltıyor.

    11. Kansere Karşı Savaşta Isırgan Otu Tohumu Yanımızda


    Isırgan otu tohumu yüzyıllardır vücutta kanser hücresi oluşmasını engellemek için kullanılıyor. Erken teşhis ile belirlenen kanser hastalarının tedavilerinde olumlu etki gösterdiği düşünülen ısırgan otu tohumu aynı zamanda bir antioksidan olduğu için kanserin vücutta oluşturduğu olumsuz etkileri yok ediyor, direnç veriyor. (Alıntıdır)

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder