7 Nisan 2018 Cumartesi

40 GÜNLÜK RIZKI EKSİLTEN VE YOKSULLUĞA SEBEP OLAN NEDENLER

40 GÜNLÜK RIZK’I EKSİLTİP, YOKSULLUĞA SEBEP OLAN HALLER




1-Günah işlemek : Yani büyük günahlar 76 tane büyük günah vardır  bunlara insan irtikap edince insanın 40 günlük rızkı eksilir.

2- Yalan söyleme: Aslında yalan söylemekte bu 76 tane büyük günahın içine girer fakat insanlar Yalan söylemeyi artık sıradan bir şey saydığı için bunu özel olarak belirt me ihtiyacı duyulmuştur.

3- Çok uyumak: Özellikle sabah namazı vakti ve güneş doğarken uyumak. Çürkü melekler rızkı bu vakitte dağıtırlar eğer kişi uyanık  ise rızkı ayağına gelir eğer uyuyor ise rızkı yer yüzüne saçılır arada bul denir.

4- Çıplak yatmak: insanların sizi çıplak bir vaziyette görmesinden utanırsınız  peki Allahuteâla ve melekleri insanlardan daha fazla utanılmaya layık değimlidir. Hiç düşündünüzmü sağ ve solumuzda olan  kiramen katibin melekleri her an bezimle ve bizleri gözetliyor. Televizyondaki “biri bizi gözetliyor”dizisini izleyeceğinize gerçekten birinin bizleri gözetlediğini ve yaptığımız her şeyi kaydettiğini düşünmemiz gerekmezmi?

5- Ayakta işemek: Erkekler için; Ayakta işemek  hem prostat gibi binumum hastalıklara neden verir hem Peygamberimiz sallallahu aleyhi vesellemin hadisi şerifinde  Ayakta idrar yapmanın dindeki hükmünü Hz Cabir’ den (r a): gelen bir rivayette ayakta idrar yapmayı yasakladı ” (Sünen-i Tirmizi C:1 Sh 19/20 )

6- Çıplak olarak işemek: Buda yine 40 günlük rızkın eksilmesinin sebeblerindendir çünkü işenilen yerler yani tuvaletler şeytanların ve cinlerin cirit attığı yerlerdir insanları bu vaziyette gördükleri zaman hemen musallat olurlar.

7- Cünüp iken yemek yemek: cünüpken yemek yemek aynı zamanda mekruhtur insanın temizlikten uzak olduğu için, çünkü temizlik imandandır.

8- Yaslanarak yemek yemek: Çünkü yaslanarak yemek yemek hakkında

İbnü’I-Kayyım el-Cevzî

Zâdü’l-Meâd isimli eserinde “ittikâ” yani yaslanma kelimesinin:

1)Bağdaş kurarak oturmak,

2) Bir şeye dayanarak oturmak,

3) Sağa veya sola dayanarak oturmak manalarına geldiğini; bu oturuşlardan üçüncüsü mideye zararlı olduğu için, diğer ikisi de zalimlerin oturuşu olduğu için bu oturuşların üçünün de yasaklanmış olduğunu söylemiştir.

9- Ekmek kırıntılarını önemsemeyerek çöpe atma: sofrada dökülen ekmek kırıntıları itina ile toplanıp balkona veya pencere kenarına konarak kuşların yemesi sağlanılabilinir veya yolda caddede ekmek yemek. Yere illaki ekmek kırıntıları dökülür  arkandan gelen insanlarda onlara basarlar ve her bir düşen ekmek kırıntısı için 40 kırk günlük rızkın eksilir.

10- Soğan ve sarımsak kabuklarını ateşte yakmak: Çünkü soğan ve sarımsak kabukları cinlerin paralarıdır yani onlar için bir nimettir dolayısıyla nimet hor görülmüş olur.

11-Anne ve babayı isimiyle çağırmak:Çünkü Yahudi ve hiristiyanlar anne ve babalarına ismiyle hitap ederler Mehmet bey Ayşe hanım gibi veya bay john, madam kate gibi kafirleri taklit olduğundan dolayıda Müslümanlara yasaklanmıştır ve rızkın eksilme sebeblerinden  biri olmuştur.

12- Süpürge, kiprit, herhangibir ağaç parçası çöpüyle dişleri karıştırmak: Fakat dişler için özel imal edilmiş kürdan, misvakla karıştırmak bunun içine dahil değildir hatta Misvakla dişi misvaklamak sünneti seniyedir.

13- Alimlerin önünden yürümek: Tabiiki bu sadece İslam alimlerini kapsar çünkü alimler peygamberlerin varisleridir {Ebu Davud, İlm 1, (3641); Tirmizi, İlm 19, (2683); İbnu Mace, Mukaddime 17, (223)}

14- Ellerini çamur ile yıkamak:Çünkü insane çamurdan yaratılmıştır, hayvanlar çamurdan yaratılmıştır  yediğimiz ekmeğimiz aşımız topraktan çıkar yani topraktan yaratılmıştır  işlenip evin eşyalarını yaptığımız kapı pencere demir petrol herşey topraktan çıkar yani topraktan yaratılmıştır dolayısıyla toprağa saygısızlık olduğu için rızkı eksilten sebeblerden olmuştur.

15- Kapılarn eşiğinde oturmak: Kapıların eşşikleri cinlerin mekan tuttuğu yerlerdir onun için bir kapıdan içeri girerken yani bir eşiğin üzerinden geçerken besmele çekilir.

16- Kapının iki yanından bir tarafa yaslanmak: Geçiş yeri olduğundan dolayı.

17- İşediği yerde yani tuvalette abdest almak: Bu aynı zamanda mekruhturda.

18- Elbisesini üzerinde dikmek: Açıklamasında  tembelliğin alameti olduğu için denmiştir.

19- Tencere ve tabaklara yıkamadan bulaşık olduğu halde yemek koymak veya pişirmek: Bulaşık kaplar mikroptan arı olmaz.

20- Yüzünü elbisesine silerek kurulamak: Terini veya abdesten sonra, çünkü buda pasaklılığın alametlerendendir.

21- Aç iken soğan yemek: mideye zararlıdır, zararlı olan şeyler hastalığa sebeb olur hastalıklarda doktora gitmeye neden olur doktora gitmekte cepten paranın çıkmasına neden olur para çıkıncada boştan yere, alacağın iki ekmek parasından birini doktora vermek zorunda kalmış olursun buda rızkının eksilmesi demektir.

22- Evinde örümcek ağı bırakmak: Yine buda pisliğin alametlerindendir, Örümcek ağından kurtulmanın çaresi deve kuşu yumurtasıdır çünkü deve kuşu yumurtasının bulunduğu bölgeyi örümcek terk eder defalarca yapılıp denenmiştir.

23- Sabah namazını mescidde, camide kılınca camiden ilk olarak çıkmak :Günün ilk ibadetinden biran evvel kurtulmaya çalışma iması olduğundan dolayı.

24- Namazlara karşı gevşk davranmak: Son vaktinde kılmak, namazı son vaktinde kılmak gecme tehlikesi ile karşı karşıya gelmek demektir namazın vaktini geçirmek ise zaten büyük günahtır.

25- Pazara erken girip geç çıkmak: Çünkü pazarlar şeytanların cirit attığı mekanlardır tabii pazarcılar yani Pazar satıcıları hariç.

26- Dilenen fakirden ekmek satın almak: Yani dilendiği parayla ekmek alıp satan kimseden ekmek satın almak ama normal bir yoksuldan alışveriş yapmak ona bir destek olduğu için tasvip edilir.

27- Ana ve babaya beddua etmek: Ana ve babaya kötü duada bulunmak.

28- Kapkacağı açık bırakmak: Çünkü yılın bilinmeyen herhangibir gününde dünyaya veba hastalığı yağar üstü açık olan yemeklere isabet eder onları yeyincede insanlra geçer.

29- Işığı besmelesiz kapatmak: Besmelesiz kapanan ışığın ceyranından cinler harcarlar.

30- Ateşi üflemek: Mum söndürürken mangal yaparken veya herhangibir ateşi üflemek rızkı eksilten sebeblerdendir. Sıcak yemeğide üflemek mekruhtur bunun bağlantısıda ateşi üflemekten gelir.

31- Kırık tabak, bardak, tarakları  kullanmak: Bunların kırık yerlerine mikroplar yerleşir ve oradanda yemeğe dağılır oda insanların hasta olmasına neden olur peygamberimiz sallallahualeyhi vesellem tarafından nehyedilmiştir. (Buhari- Müslim)

32- Pantolonunu ayakta giymek: Açıklamasında acelecilik olduğu için denilmektedir acelecilikte şeytan işidir.

33- Yemek yerken veya herhangibir iş yaparken  besmele çekmeden yemek veya yapmak: Besmelesiz yapılan her şeye cinler, şeytanlar ortak olur.

34- Cimrilik ve pintilikte bulunmak: cimrilik insanı sadaka ve zekat vermesinden alıkoyar bunlar verilmeyincede insanın başı beladan halas bulmaz, kurtulmaz.

Bütün bunlar insanın 40 günlük rızkının eksilmesine sebebtir yani her biri işlendiği zaman veya işlendikçe insanın 40 günlük rızkı eksilir dolayısıyla insan yoksullaşır, fakirleşir yoksulluk içinde sefalet çeken insanlara bir bakın bu sayılanlardan mutlaka brini veya birkaçını yada hepsini sürekli yapan insanlardır Allahuteâla muhafaza etsin Âmîn.

2 Nisan 2018 Pazartesi

Sürücü Belgesi işlemleri Ehliyet işlemleri Ehliyet nereden alınır Araç ruhsatı nereden alınır Trafik tescil kaktı mı?

 Kayıp Sürücü Belgesi İşlemleri

Ehliyet ve Pasaport Başvuru işlemi ve Şartı 2018 Ehliyet ve Pasaport Nereden Alınır

Ehliyet ve pasaport nereden alınır 2018 Ehliyet ve pasaport başvuru işlemi ve şartı nedir? sorusunun yanıtı haberimizde. Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve ehliyet hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredildi. 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren itibaren pasaport ve sürücü belgesi verilme işlemleri tamamen nüfus müdürlükleri tarafından yapılmaya başladı. 
İşte (Sürücü Belgesi) Ehliyet ve Pasaport ile ilgili merak edilenler...

EHLİYET VE PASAPORT İŞLEMLERİNDE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ YETKİLENDİ (02 Nisan 2018)

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, özellikle kamu verimliliğini arttırma noktasında Bakanlığın ürettiği bazı hizmetlerin yapısında değişiklikler ve sadeleştirmeler yapma kararı aldıklarını belirterek, bu kapsamda öncelikle bir hizmet sunumu envanteri çıkarttıklarını kaydetti. Soylu, bu envanterde yaptıkları incelemelerde sundukları bütün hizmetlerden toplam 2 bin 185 belge istendiğini gördüklerini anlatarak, yaptıkları çalışmalarla bu belgelerden şimdilik 754 tanesini kaldırdıklarını dile getirdi. Bir önemli avantajın da vatandaşın pasaport ve sürücü belgesi için ayrı ayrı birimlere başvurmaya gerek kalmamaması olduğunu belirten Soylu, "2 Nisan'dan itibaren tüm bu işlemler için ilçe nüfus müdürlüklerimize başvuru yapılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi işlemleri aynı yerde yapılacağından vatandaşımızın birden fazla belge için başvuru yapması gerektiğinde ayrı ayrı belge sunmak zorunda kalmayacaktır. Ayrıca ehliyetin, nüfusun, pasaportun verilerini bilgi için kullanabilme imkanına da sahip olabilecektir. Biz vatandaşımızdan belge istemeyeceğiz. Çünkü, birçok kurumla yapmış olduğumuz entegrasyonla vatandaşlarımızın bilgilerini bilişim üstünden temin edeceğiz ve vatandaşımıza büyük bir kolaylık sağlayacağız. Biyometrik veriler, yani el ve parmak izleri, şimdi nüfus idaresinde de yepyeni sisteme geçiyoruz. Bu el ve parmak izleriyle ilgili olarak da bu yeni geçtiğimiz sistemde vatandaşımız bir kere bu parmak izini ehliyete, pasaporta veya nüfus kağıdına verdiğinde, bunun sadece bir sonra geldiğinde teyidi yeterlidir. Teyidi yeterli olduğu andan itibaren depoda olan bilgisini alacak, getirecek ve onun üzerinden de eşleştirecektir. Bu modern bir hizmettir, esas itibariyle vatandaşımızın olağan hayat akışını kolaylaştıran bir hizmettir" şeklinde konuştu.

NOTERLERE DEVREDİLEN ARAÇ TESCİL İŞLEMLERİ

Bakan Soylu, 1 Şubat 2018'de Adalet Bakanlığı, Türkiye Noterler Birliği ve İçişleri Bakanlığının üçlü bir entegrasyona gittiğini, bu kapsamda araç sicil ve tescil işlemlerinin noterlere devredildiğini aktararak, "Bu sayede vatandaşımız büyük bir tasarruf sağladı. Sadece bizim bu konuyla ilgili azalttığımız maliyetten dolayı aynı zamanda kurumlararası gidip gelmekten kurtuldu. Gittiği yerde net bir şekilde tek bir işlemi yapabilme kabiliyetine sahip oldu, vatandaşımız özellikle bu işteki aracılardan ve oraya ödeyeceği maliyetten de kurtuldu. Şu anda gerçekleştirilen işlem sayısı 1 milyon 220 bin oldu.